dimecres, 4 de desembre del 2013

Provocant la Pau



PAU, JESÚS I ROCK AND ROLL”, “FELIÇOS ELS QUI TREBALLEN PER LA PAU”… Estes són algunes de les dedicatòries que el cantant Jony va escriure en les caràtules dels CD’s a tots aquells xiquets i xiquetes que compraren algun dels seus discos per a col·laborar d’esta forma amb els projectes que porta endavant la fundació “Provocant la pau”, de la qual ell és fundador.

El passat dimarts 29 d’octubre vam tindre l’honor que ens visitara Joan Enric Reverté, més conegut com Jony. Feia ja més de 6 anys des de l’última vegada que va vindre al nostre col·le, moment en què el seu somni de cantar i donar així veu als que no en tenen, començava. Han passat moltes coses des d’aquell dia i Jony vingué per posar-nos al dia.

Totes les classes dels col·le, des d’Infantil fins ESO vam estar una hora amb ell, vam escoltar algunes de les seues cançons més famoses i sobretot vam conéixer quina era l’actualitat dels projectes que, a través de la seua fundació i en col·laboració amb l’ONG Mans Unides, estava portant a terme.

Sobretot va fer incidència en dos d’ells, Els xiquets-soldat de Sierra Leona i Les Mara (bandes criminals juvenils) d’Hondures. En el primer d’ells està treballant-se un programa de reinserció social així com de tractament de l’estrés posttraumàtic amb els xiquets i xiquetes que han patit els horrors de la guerra. Quant al projecte realitzat a Hondures, es treballa en la construcció d’un centre social i biblioteca en mig dels barris més marginals, on les Mara desenvolupen la seua fase de captació de nous membres.

Des d’ací volem agrair a Jony la seua presència en el nostre col·le i la tasca tan important que està desenvolupant amb els xiquets i xiquetes d’eixos països. Ànims i endavant Jony… FELIÇOS ELS QUE COM TU, TREBALLEU PER LA PAU.