divendres, 24 de maig del 2013

Escola de pares

El passat divendres 10 de maig, organitzada pel departament de pastoral del centre i dins el nou projecte formatiu oferit als pares i mares del col·le, va tindre lloc la primera de les dues sessions programades per a enguany anomenada Com ensenyar els nostres fills i filles a fer un ús responsable d’internet.

Guillermo Martos, inspector de policia, en l'actualitat desenvolupant la seua tasca en la comissaria de Gandia dins del grup encarregat d'investigar els delictes econòmics i informàtics, va ser l'encarregat d'exposar als assistents quins son aquells delictes més habituals en què xiquets, xiquetes i internet es veuen relacionats, així com la manera de previndre'ls. Guillermo ens va donar una sèrie de consells ben interessants d'entre els quals destacaríem:

      - Publicar el menor nombre de fotos a internet.
      - Tindre un bon nivell de seguretat a les nostres xarxes WiFi.
      - Evitar sempre que siga possible connectar-nos a xarxes WiFi obertes, és a dir, aquelles en què no es necessita contrasenya per accedir-hi.
      - Situar els equips informàtics domèstics en un lloc de pas de la casa, no en habitacions que es puguen tancar.
      - Ser coneixedors de les claus d'aquelles pàgines que solen visitar els nostres fills i filles (facebook, twenty...) o fins i tot la clau d'accés del mòbil. Això no significa que ho utilitzem per escorcollar en la seua intimitat, però sí que hauria de ser condició indispensable per permetre el seu ús.
      - I conscienciar els nostres fills i filles que, si en algun moment algú els fa sentir incòmodes a través d'internet, ens ho han de fer saber de seguida i així posar els mitjans necessaris per tal de solucionar-ho.

Tot i que l'assistència no va ser massa nombrosa, tots els pares i mares que acudiren eixiren ben contents del que es va comentar.
Des d'ací agraïm a Guillermo la seua presència i animem els pares i mares que participen en les properes xerrades que s'organitzen.