dijous, 4 de juny del 2015

VESPRADA SOLIDÀRIA PER HESED PERÚ

Divendres passat, 22 de maig, va tindre lloc al nostre col·legi la Vesprada Solidària per Hesed Perú (www.hesedperu.org), que com sabeu és una ONGD franciscana on religiosos i seglars treballen per millorar la qualitat de vida en general de molts pobles situats en la zona amazònica del Perú.
L’activitat que vam preparar enguany amb l’objectiu de col·laborar amb aquesta ONGD va tindre lloc al pati del nostre col·legi. Va ser un dia molt especial ja que vam poder compartir una bona estona tots junts: alumnes, professors i famílies.
El dia va començar rebent la visita de Rita, una de les responsables de HESED, la qual va fer xarrades en 4 cursos: 6é de primària, 1r, 3r i 4t d’ESO. A través d’una projecció els va mostrar quina és la realitat dels xiquets i xiquetes peruans que viuen en la zona selvàtica, així com la de les seues famílies. Els problemes que provoquen les riuades així com les accions que mamprenen els frares i les monges que allà es troben: millora d’habitatges, menjadors infantils, punts d’atenció mèdica, instrucció de voluntaris per fer de sanitaris en les seues comunitats...
Ja per la vesprada, tot el col·le ens vam posar en marxa i vam començar fent jocs solidaris al pati. En aquesta ocasió, els alumnes de 3r i 4t de secundària van ajudar junt als professors a conduir i dinamitzar els diferents jocs, on els alumnes se n’adonaren de la importància d’ajudar i compartir amb els altres.
Al mateix temps, a la biblioteca del nostre col·le va tindre lloc una xarrada per a les famílies. Teresa Oliver Climent, metge psiquiatre i presidenta de l’ONGD Hesed Perú va ser l’encarregada de portar endavant esta xarrada que portava com a títol: “AJUDA AMB LES TEUES MANS, AJUDA AMB EL TEU COR”.
Tot seguit, va començar la part més esperada pels nostres alumnes: la venda de les manualitats que ells/es havien estat elaborant per a aquest dia amb tanta il·lusió i ganes. Vam fer una espècie de “paradetes” on cada classe venia el que havia preparat i tots aquells que volien ho podien adquirir a un “mòdic preu”.
A més a més, contàvem amb una zona de berenar. En ella l’AMPA i el claustre de professors es van encarregar de preparar-ho perquè tots i totes poguérem menjar i beure alguna coseta.
Finalment, comptàvem també amb una zona destinada a informació i exposició de l’ONGD, i tots aquells/es que ho van desitjar, van poder preguntar i rebre informació a mans d’una responsable de HESED.
Pensem que la jornada va ser un èxit; tant les manualitats com el berenar “van volar” i això és un molt bon senyal, ja que gràcies a la col·laboració i participació de tots i totes, hem pogut recaptar per a HESED la quantitat de 875€.
Pastoral vol agraÏr i donar les gràcies a tots els que heu fet possible que molts xiquets i xiquets del Perú siguen més feliços: a Rita i Teresa que sempre estan a la nostra disposició, a tots els alumnes del nostre col.le, al claustre de professors, i com no a les famílies, ja que amb elles estem segur que podem seguir realitzant moltes de les activitats que fem.

MOLTES GRÀCIES A TOTS I TOTES, i pel que fa a aquesta activitat: fins l’any que ve!
DEPARTAMENT DE PASTORAL