divendres, 13 de febrer del 2015

CELEBRACIONS DE LA FESTA DE LA CANDELERA I SANT BLAI

El dia 2 de febrer, els xiquets i xiquetes del col·le vam acudir a l’església en diferents grups per celebrar una festa molt important: la festa de la Candelera. Amb ella recordem quan Jesús, al poc temps de nàixer, va ser presentat en el temple (segons el costum en la religió jueva). Allà, l’ancià Simeó en vore el Jesuset va dir: “Ara ja puc morir tranquil perquè he vist qui serà la LLUM DEL MÓN”.

Amb esta celebració se’ns recorda que els cristians tenim una gran CANDELERA que ens il·lumina, una gran LLUM que ens indica el camí i el punt de referència per tal de no perdre’ns. Eixa llum sabem qui és: JESÚS!

A més a més nosaltres també este cridats a ser llum allà on ens trobem, a donar escalfor a aquells que es troben sols, a aquells que pensen que no tenen amics...

Hem acabat la celebració besant el Jesuset en el dia de la seua festa i recollint la caneleta que podrem utilitzar quan tinguem algun moment de pregària amb Déu Pare o la Mare de Déu.

A l‘endemà, començàvem el dia en l’església abans d’entrar al col·le, per participar en la benedicció dels pans i caramels de Sant Blai.


Ací vos deixem una recopilació a mode de resum gràfic del que han sigut les dues celebracions.