dilluns, 17 de febrer del 2014

Els nostres projectes


Enguany la direcció dels col·legis franciscans ha apostat per la innovació educativa. Prova d’això és que els 4 col·legis de la província franciscana estem encetant un nou camí a les aules: el treball per projectes.
Tal vegada alguns de vosaltres hàgeu sentit parlar del treball per projectes (PBL), ja que són molts els mestres i professors que hui dia estan incorporant aquestes noves metodologies. O tal vegada hàgeu escoltat els vostres fills parlar del projecte que estan fent a l’aula. També la premsa publica de tant en tant articles sobre el tema.
- Però, què és el treball per projectes? Es tracta d’aprendre a través dels treballs, dels projectes que els alumnes realitzen a l’aula. Hi ha un producte final que els alumnes, juntament amb al professor, creen com a resultat de tot el que han estudiat. Un projecte pot ser un experiment, un concurs, un mural, un programa de ràdio, una excursió, etc.
- Per què canviar? Perquè els temps han canviat i l’ensenyament ha d’adaptar-se als canvis. Hem de fer el que estàvem fent, però, a més, incorporar les noves tecnologies a l’aula, potenciar el treball cooperatiu, aprendre a expressar-se en públic, crear espais per a la creativitat, etc.
L’objectiu final és que tot l’alumnat adquirisca, al llarg d’Infantil, Primària i Secundària, les 8 competències bàsiques necessàries per a la realització i el desenvolupament personal dins de la societat del segle XXI.
 Equip Innova

La imatge correspon a la cartellera de l’entrada al col·legi on apareixen el nom dels projectes dels 13 cursos.
 L’han pintada Paola Cloquell i Sara Molines, alumnes de 4t d’ESO.