dilluns, 4 de juny del 2012

De vegades, es guanyen premis




Si fa uns mesos era Aida (4t d’ESO) l’alumna que havia guanyat un Premi Sambori 2012, ara ha sigut Andrea (3r d’ESO) la qui ha guanyat un altre premi.
El divendres passat, dia 25 de maig, vam anar a Alacant perquè Andrea, alumna de 3r d'ESO, va guanyar el 3r Premi en el VIIé Concurs literari "Els millors relats breus juvenils de la província d'Alacant".
El concurs estava convocat per l'editorial ECU i van haver premis per als alumnes i per al professorat (la qual cosa sempre s'agraïx, clar!).
El relat d'Andrea es titula "No sóc qui penses" i té tots els ingredients necessaris per a ser un bon relat: hi ha misteri (un personatge desconeix la identitat d'un altre personatge); en el plantejament del relat ja es capta l'atenció del lector (una assignatura suspesa, Música, que desbarata els plans de l'estiu); i el desenllaç està ben resolt.
Podem llegir el seu relat, juntament amb els relats del 101 seleccionats, en un llibre que ha publicat l'Associació provincial de llibreters de la província d'Alacant i l'editorial ECU; la qual cosa també està molt bé, perquè hui dia és ben difícil que es publiquen els relats de les nostres joves alumnes escriptores.
El lliurament de premis va ser a l'Auditori d'Alacant (ADA) en una cerimònia emotiva per a tots els qui allí estàvem, ja que, fins que no va arribar el moment de llegir l’acta del jurat, no vam saber que el 3r premi seria per a una alumna del nostre col·legi Sant Francesc d'Assís de Cocentaina.
Enhorabona, Andrea, i gràcies per regalar-nos un trocet de la teua imaginació.


Valencià, llengua i literatura