dimarts, 21 de febrer del 2012

María Menéndez-Ponte visita el col•legi Sant Francesc d’Assís

Els alumnes de Secundària han llegit aquest trimestre dues novel·les de María Menéndez Ponte

Els alumnes de 1r, 2n, 3r i 4t de Secundària han llegit aquest trimestre les novel·les Si lo dicta el corazón y Nunca seré tu héroe; dues novel·les de l’escriptora gallega María Menéndez-Ponte. És per això que hui dimecres, 15 de febrer, el col·legi Sant Francesc d’Assís ha convidat María Menéndez Ponte per poder parlar amb ella dels seus llibres.

María Menéndez-Ponte ha tingut una primera xarrada amb els alumnes de 1r, i 2n d’ESO, que han llegit la novel·la Si lo dicta el corazón. Els alumnes li han fet moltes preguntes i posteriorment l’escriptora ha volgut signar-los alguns dels exemplars de la seua novel·la.  

Més tard, María Menéndez-Ponte ha estat amb els alumnes de 3r i 4t d’ESO, que han llegit el que està considerat un dels best-seller de la literatura juvenil Nunca seré tu héroe. En finalitzar l’animació lectora, els alumnes li han fet entrega d’una “pòcima màgica”, extreta d’un capítol del seu llibre, on parla d’ “una societat que sols es preocupa perquè les coses continuen com estan, però que nosaltres estem disposats a canviar”. També li han regalat un dibuix de “Retoñito” (un personatge d’un còmic que apareix en el seu llibre Nunca seré tu héroe). María Menéndez-Ponte s’ha emocionat quan ha vist aquest personatge dibuixat per una de les alumnes de 4t d’ESO.

Ha sigut un matí ple d’històries, històries narrades, històries viscudes, històries somniades que ens han fet volar la imaginació i han aconseguit que els nostres sentiments eixiren a flor de pell.

Encarna,
professora de Llengua i literatura