dilluns, 23 de gener del 2017

Fem ràdio

1. Presentació de projecte
Els alumnes de 4t d' ESO del col·legi Sant Francesc d'Assís estem treballant per projectes en Valencià: llengua i literatura. L'últim projecte ha sigut Fem ràdio on ens hem organitzat en set equips, i cadascú era responsable d'una secció del programa. El producte final el vam escoltar el diumenge 11 de desembre, a les 12 del migdia. Per a tots aquells que s'ho van perdre, ho podran trobar als podcasts de Ràdio Cocentaina.
Gabriel, Merche, Xavier


2. Buscar informació
Cada grup va escollir un tema per a la seua secció, i durant algunes sessions de classe vam estar a l'aula d'informàtica buscant informació per després escriure el guió.
Dins de cada secció hi havia uns subapartats i cada membre del grup escollia un per treballar-lo individualment. Segons el tema aquesta feina es feia fàcil o costosa.
Gorka, Elena, Paula, Carla


3. Redacció del guió
El coordinador de cada grup era l'encarregat d'aquesta tasca. Buscàvem la informació en internet, i la que ens pareixia important l'escrivìem en un word. Amb aquesta informació montàvem el guió, que després hauria de ser adaptat a l'escaleta.
Raúl, Luis, Borja, Esteban
4. L'escaleta radiofònica
Després d'escriure el guió, el vam passar a l'escaleta per posar les indicacions de so, és a dir, si la música estava com a pla principal o de fons, mitjançant les seues corresponents indicacions. També haguérem de posar el temps emprat a l'hora de parlar, per poder calcular el temps total que ocuparíem el día de gravació.
Esther, Carmen, Pau, Mario
5. Gravació del programa de ràdio
El dia 7 de desembre vam anar a gravar. Ens va agradar molt l'experiència, ja que vam aprendre els signes que cal utilitzar per comunicar-se amb el tècnic. També ens va resultar curiós el fet de sentir-nos a nosatres mateixa. Gràcies a Ràdio Cocentaina vam poder conéixer de primera mà el món de la ràdio.
María Pascual, Ana, Anna


6. Opinió personal
Aquest projecte ens ha paregut diverit, entretingut i una nova forma d'aprendre valencià. Al començament del projecte estàvem nerviosos, ja que no sabíem com fer un programa de ràdio, però a mesura que avançàvem ens sentíem més segurs del que féiem. Tots els alumnes han gaudit del projecte, però el fet que alguns grups necessitaren més temps que altres va ocasionar un petit descontent, no obstant això tots vam passar una bona estona.
Jordi, María Pérez, Juan


7. Propostes de millora
Doncs la primera proposta és gravar en dos vesprades, perquè en una sola vesprada no dóna temps. Una altra proposta de millora és assajar: anar abans i practicar parlar davant d'un micròfon. Una altra proposta és fer més exercicis de vocalització. La quarta proposta és preparar l'escaleta millor per a l'hora de gravar fer-ho bé.
Natxo, Carles, Carlos, Jorge