dilluns, 29 d’octubre del 2012

TecnoRevolució

Dimecres 10  i Dijous 11 d'octubre per la vesprada, els alumnes de 1r, 2n i 3r d'ESO vam visitar l'exposició itinerant que té l'Obra Social de la Caixa al centre comercial Alzamora d'Alcoi.

Què ens ha fet anar a veure esta exposició? Quin sentit té el títol de l'exposició "Tecnorevolució? Vivim en una revolució tecnològica?
El desenvolupament de la humanitat ha anat lligat, des dels seus orígens, al desenvolupament tecnològic. Les primeres eines, tot i que havien de ser manipulades per un home, l’ajudaven en la realització d’una feina física, en el transport o manipulació d’objectes pesants.
Més endavant, les màquines van ajudar a substituir l’esforç físic dels homes i requerien el control d'aquests. La mecanització d’una activitat n’afavoreix el control i desenvolupament.
Aquests últims 25 anys, les sinergies creades entre les anomenades tecnologies convergents han fet que augmenten de manera impensable el desenvolupament de cadascuna d’elles.
La convergència d’aquestes tecnologies està provocant una autèntica revolució en camps tan diferents com la construcció, la medicina, l’agricultura o l’educació, i segurament encara no som capaços d’imaginar els futurs canvis.
La visita a l’exposició permet experimentar i conèixer alguns dels avanços més importants de la nanotecnologia, la biotecnologia, les tecnologies de la informació i la comunicació, les ciències cognitives i la neurociència i veure quines són les seues aplicacions i la importància que tenen en la nostra vida de cada dia.

Departament de ciències