dimarts, 17 de maig del 2016

Lectura continada

IV Centenari de la mort de l’autor del Quixot
El col·legi Sant Francesc d’Assís cel·lebra els 400 anys de la mort de Cervantes amb una lectura continuada de la internacional obra cervantina

El passat 16 d’abril, des de les 8:00 fins les 18:00 hores, els alumnes de 4t d’ESO del centre van fer tot el possible perquè la lectura del Quixot resultara de meravella.
Els alumnes es dividiren en uns quants grups: organització, textos, decoració, falca, fotografia, etc. Mentre que els alumnes encarregats de l’organització anaven planificant, els de textos repartien fragments del Quixot per a així la lectura resultar menys costosa. Alhora el grup de motivació va contar l’activitat que anava a dur-se a terme, i de què tractava. També el grup de multimèdia preparà una falca per a la ràdio i un il·lustrat cartell anunciant aquest dia.



Mentre tots aquests treballaven, la gent de decoració no parava queta. Dissenyaren l’apariència de la bilbioteca ambietada amb el Quixot, a més de diverses frases extretes del llibre.
Entre tots prepararen el Photocol amb els cossos de Sancho Panza i Don Quixot per fer-se divertides fotos, bé en parella o per individual. Una vegada tot llest per al dia de l’activitat, començaren els alumnes de 4t donant inici a la lectura continuada.
Seguidament continuaren la resta dels cursos, fent descans entre classe i classe; no obstant alguns a l’hora del pati seguiren llegint.


Cal nomenar també que una vegada acabaren els alumnes, gran part de professors, pares i mares s’animaren a llegir una mica més del llibre.


Mentre tots llegien, els encarregats de la fotografia retractaren aquest moment amb imatge i vídeo.


Malgrat fou una mica agoviant per als alumnes de 4t, tot va eixir de meravella i fou una experiència fantàstica, diferent i original.
Estem més que agraïts per la participació tant dels companys alumnes del col·legi, com els profes i com els pares una vegada més!
Fins la pròxima…!
Carlota Ferre
4t ESO