dijous, 29 d’octubre del 2015

… DE TAPIS, IOGA, MARES, XIQUETS, XIQUETES i CONVENT…

El passat 10 d’octubre  se celebrava el Dia Mundial de la Salut Mental i amb motiu d’aquesta, els membres del TAPIS van organitzar una activitat per tal de donar a conéixer entre els xiquets i xiquetes de Cocentaina, les activitats que al llarg del curs han estat realitzant amb els participants en aquest programa d’intervenció social.


Enguany, els membres del TAPIS han treballat amb les diferents modalitats i tècniques , que ens arriben des de l’Orient i que ens ajuden a centrar i focalitzar la nostra atenció, així com a prendre una major consciència del nostre cos.


És per això que una de les sessions d’Educació Física de cada classe d’aquesta setmana, l’hem dedicat a la pràctica del IOGA i la meditació. De la mà de Marta López, professora de Ioga, mare de Marta De los Santos (6é de primària) i antiga alumna del col·le, hem pogut gaudir d’uns moments de concentració quan hem viscut la meditació amb unes papallones que venien a visitar-nos i que feien una oloreta molt bona. També vam aprendre un poc d’automassatge (DO IN) i practicàrem algunes de les posicions més divertides del Ioga (el gat, el gos, la cobra, la muntanya, la cadira, l’escala, el peix...) Llàstima que les classe foren sols de quaranta-cinc minuts...


Fins i tot, en alguna de les classes férem nous amics del TAPIS com Juan i Javi que practicaren ioga i meditació amb nosaltres.


L’experiència ha sigut molt positiva en molts aspectes, per això des d’ací volem agrair a Eva i a Inma (mare de Jordi -3r ESO- i Anna -6é de Primària-) monitores del TAPIS, la possibilitat d’haver pogut organitzar de manera conjunta aquesta activitat.













dilluns, 12 d’octubre del 2015

Gymcana per a celebrar Sant Francesc



Divendres, 2 d’octubre, es va organitzar una gymcana per a celebrar la festivitat de Sant Francesc d’Assís
 
Divendres pel matí l’alumnat de Primària i ESO va participar en una gymcana, la mateixa que s’havia organitzat en els 13 col·legis franciscans que formem la Província de la Inmaculada. Això ens va permetre conéixer informació d’altres col·legis franciscans.

Infantil va jugar a la búsqueda del tresor. I tots junts vam tindre l’oració del matí, on vam cantar el lema d’enguany: Compartix: el que és meu és teu.

Al llarg de la setmana també vam tindre celebracions per cicles a la capella i a l’església del Convent, on vam participar llegint, cantant. També, al claustre del Convent, estava l’exposició amb els treballs que han realitzat l’alumnat d’Infantil, Primària i ESO.

L’AMPA ens va convidar a esmorzar el matí del divendres. I per la vesprada vam jugar a bàsquet, futbol, saltar a la corda, etc. Un dia complet!

Ací teniu unes quantes fotos.


Departament de Pastoral