dimecres, 30 d’octubre del 2013

Encontre amb el Ministre General del franciscans, fra Michael Perry

El passat dijous 10 d’octubre una representació del cor del col·legi Sant Francesc d’Assís acompanyada per un grup de professors, es desplaçaren fins al col·legi La Concepción d’Ontinyent per participar en una xicoteta celebració organitzada amb motiu de la visita del Ministre General del franciscans, fra Michael Perry.



Tots els que hi vam participar quedàrem gratament impressionats per la personalitat i el caràcter mostrat per fra Michael Perry. L’actual successor de Francesc d’Assís, originari dels EUA, es va mostrar en tot moment molt pròxim a tots els que allà ens reunírem, contestant d’una manera senzilla i clara les preguntes que els alumnes de primària i Batxiller de l’escola d’Ontinyent havien preparat.

Les paraules que fra Michael P. ens va dirigir podrien resumir-se en unes idees molt senzilles al temps que encoratjadores: els professors, professores, xiquets i xiquetes que treballem o assistim a un col·le franciscà tenim una missió molt clara: allà on ens trobem, haurem de ser exemple d’alegria i esperança, així com constructors de la pau que en tantes i tantes ocasions trobem a faltar.

Finalment, tots els membres del cor tingueren una visita inesperada: el mateix Ministre General va pujar on estaven per tal de saludar-los i agrair-los personalment la seua participació.



Des d’ací esperem que l’Esperit estiga al seu costat al llarg d’esta nova etapa i l’il·lumine a l’hora de guiar tota la família franciscana.
Departament de pastoral

Correllengua 2013

Dimarts, 8 d’octubre, la flama del Correllengua va arribar un any més a Cocentaina i els col·legis la vam rebre, com ja és tradicional, al Pla.
A les 15, 15h els alumnes i mestres d’Infantil i Primària eixíem del Convent per dirigir-nos al Pla i reunir-nos amb els altres xiquets i xiquetes de Cocentaina.


Una vegada al Pla, el Manifest el van llegir els alumnes de 6é de Primària del CEIP Real Blanc i l’actuació va estar a càrrec del grup Trencaclosques Rodamons Teatre, que ens va fer passar una vesprada molt rítmica i agradable.

En finalitzar l’acte, vam tornar als nostres col·les contents i devanits, perquè ens ho havíem passat bé, i a més a més a l’endemà era la festa del 9 d’Octubre.
El Correllengua sempre és una ocasió meravellosa per a cantar, ballar, recitar o escoltar els nostres poetes. ACPV, enguany, ens ha proposat una unitat didàctica dedicada a Vicent-Andrés Estellés (amb motiu de l’Any Estellés) i un dels poemes escollits ha sigut La rosa de paper. L’hem escoltat, l’hem recitat, i fins i tot hem construït les nostres roses de paper. Esperem que les nostres roses duren per sempre…

 Alumnes de 5é de Primària.

Departament de Llengües